Miten valitset lemmenlukon kiinnityspaikan

Lemmenlukot ovat jo monelle tuttu näky kaupunkien silloissa ja tietyt sillat ovatkin vuosien varrella vakiintuneet lemmenlukkojen kiinnityspaikoiksi. Valtakunnallisesti tunnetuimmiksi paikoiksi ovat muodostuneet Katajanokan silta Helsingissä, Tiedekeskus Heurekaan johtava silta Vantaalla ja Patosilta Tampereella. (Katso lista tunnetuimmista lemmenlukko-silloista täältä).

Useimmissa kaupungeissa lemmenlukkojen kiinnittämiseen ei ole määritelty virallista linjaa, vaan kaupungit seuraavat ilmiön kehittymistä ja lukkojen kiinnittämistä.

Pääosin lukkojen kiinnittämiseen suhtaudutaan positiivisesti. Kaupungit kuitenkin toivovat ihmisiltä harkintaa kun he pohtivat kiinnityspaikkaa omalle lemmenlukolleen. Toiveena on, että lukkojen kiinnittäminen keskittyisi tietyille paikoille, eikä niitä kiinniteltäisi hetken mielijohteesta satunnaisiin paikkoihin.

Kiinnityspaikan valinnassa tulee ottaa huomioon myös se, ettei paikka sijaitse yksityisalueella, jolloin lukon kiinnittämiseen tarvitaan maanomistajan lupa. Myöskään kiinnityspaikan muokkaaminen tai omien rakennelmien lisääminen ei ole sallittua vaan lukko pitää kiinnittää olemassa oleviin rakennelmiin.

Lukkojen kiinnittäminen luonnonsuojelualueilla ja kansallispuistoissa on pääsääntöisesti kiellettyä, poikkeuksena Repoveden Lapinsalmen riippusilta, johon lemmenlukkoja saa toistaiseksi kiinnittää sillan metallisiin ritiläosiin (www.kouvolansanomat.fi)

Asiattomiin ja etenkin kiellettyihin paikkoihin kiinnitetyt lemmenlukot aiheuttavat turhaa työtä kun lukot joudutaan poistamaan sekä vaikuttavat negatiivisesti ihmisten suhtautumiseen lemmenlukkoilmiöön. Miettiessäsi lemmenlukollesi kiinnityspaikkaa, valitse itsellesi ja kumppanillesi merkityksellinen paikka jossa lukko säilyy pitkään paikallaan ja levittää rakkauden ja hyvän mielen sanomaa myös muille.

 

Valitessasi lemmenlukon kiinnityspaikkaa

  • selvitä mitkä paikat ovat jo vakiintunut lemmenlukkojen kiinnityspaikaksi
  • varmista ettei kiinnityspaikka sijaitse yksityisalueella, luonnonsuojelualueella tai kansallispuistossa
  • varmista, että saat kiinnitettyä lukon olemassa oleviin rakennelmiin