Lemmenlukko

Lemmenlukko on romanttinen tapa merkitä ikuinen onni molemmille tärkeään paikkaan. Lemmenlukko kiinnitetään symboloimaan rakkauden kestävyyttä.

Lemmenlukko on etenkin Keski-Euroopassa suosittu tapa, jolla rakastavaiset sinetöivät ikuisen onnen. Lukkoon kaiverretaan parin nimet tai nimikirjaimet ja vuosiluku, jonka jälkeen lukko käydään ripustamassa sillan kaiteeseen. Kun lukko on lukittu, pari heittää avaimen veteen.


 

Lemmenlukkoja Lanzarotella

Lanzarote – värikkäiden lemmenlukkojen saari

Lanzarotella kävellessä karun kivimaiseman keskeltä pilkahtaa ajoittain esiin värikäs ketjumainen muodostelma, joka lähemmällä tarkastelulla osoittautuu paksuun metalliketjuun kiinnitetyiksi lemmenlukoiksi.

Lanzarotella on lähes joka rannan tuntumaan asennettu paksu metallikettinki lemmenlukkojen kiinnittämistä varten. Puerto Del Carmenissa lemmenlukkojen kiinnityspaikkoja löytyy melkein koko rantaviivan alueelta sekä ravintoloiden ja illanviettopaikkojen läheisyydestä. Vilkkaimmilla paikoilla lemmenlukkoja on kiinnitetty niin runsaasti, että tila alkaa jo loppua.

Euroopan monista kaupungeista poiketen, Lanzarotella kiinnitetyt lemmenlukot ovat hyvin värikkäitä, ja ne sopivat hyvin Lanzaroten muuten harmaaseen kivimaisemaan. Lanzaroten lemmenlukkojen poikkeuksellinen värikkyys selittyy rantojen vieressä olevien kauppojen lukkovalikoimalla, joka sisältää paljon erivärisiä ja -kokoisia muovikuorisia riippulukkoja. Muovikuorisiin lukkoihin pari voi kätevästi itse pyöräyttää tussilla haluamansa tekstin. 

Lisää kuvia Lanzarotelta kuvagalleriassa ->


 Lemmenlukkoja Roomassa

Lemmenlukkoja Roomassa

Rooma – ikuinen kaupunki täynnä historiaa, taidetta, muotia ja nykyään myös lemmenlukkoja. Roomasta löytyy useita paikkoja joihin rakastavaiset ovat kiinnittäneet lemmenlukkoja ja näistä kuuluisin lienee Tiber-joen ylittävä Milvion silta.

Lemmenlukkojen kiinnittäminen Milvion siltaan (Ponte Milvio) lisääntyi merkittävästi Federico Moccian kirjan Ho voglia di te ilmestettyä ja etenkin kirjan pohjalta tehdyn elokuvan julkaisun jälkeen. Elokuvassa nuoret rakastavaiset kiinnittävät lukon sillalla sijaitsevaan lyhtypylvääseen ja heittävät avaimen alla virtaavaan Tiber-jokeen.

Vuonna 2007 Rooman pormestari kielsi lukkojen kiinnittämisen Milvion siltaan sakon uhalla ja muutama vuosi myöhemmin kaupungin viranomaiset päättivät poistaa sillalle kiinnitetyt lukot.

Ponte Milvion lisäksi muita tunnettuja lemmenlukkojen kiinnityspaikkoja ovat ainakin Ponte Sisto ja Ponte Sant’Angelo. Lukkoja löytyy myös pitkin Roomaa erilaisista kaiteista, porteista ja roskakorien kiinnikkeistä.
 


Katajanokan silta suosituin Rakkauden silta

Tällä hetkellä, silmämääräisesti arvioituna Helsingin Katajanokalla sijaitseva Rakkauden silta näyttää olevan suosituin lemmenlukkojen kiinnityspaikka Suomessa.

Katajanokkaseura ry:n aloitteesta vuonna 2011 Rakkauden sillaksi nimetty silta on kerännyt jo aimo määrän rakastavaisten lemmenlukkoja. Viime aikoina lukkoja on kiinnitetty kiihtyvällä tahdilla ja sillan pohjoispuolinen reuna alkaa olla pikkuhiljaa täyttymässä.

Katajanokan silta sijaitsee Helsingin keskustassa Uspenskin katedraalin läheisyydessä.


Rakkauden siltoja ja - kaupunkeja

Lemmenlukkoja on kiinnitelty viime vuosina useiden kaupunkien siltoihin ja tämä on innoittanut muutamia kaupunkeja julistamaan virallisia rakkauden siltoja.

Katso lista tiedossa olevista rakkauden silloista täältä...


Virallinen rakkaudensilta Vantaalle

Vantaalle avattiin helmikuussa virallinen rakkaudensilta. Heurekan siltaan on laitettu metalliset ristikot joihin rakastavaiset voivat kiinnittää lemmenlukot. Valtuuston puheenjohtaja kävi kiinnittämässä vaimonsa kanssa häälahjaksi saamansa lemmenlukon siltaan ja toivoi vantaalaisten ottavan rakkaudensillan omakseen.

Lue Vantaansanomien artikkeli täältä ...


Romanttinen joululahja

Anna lahjaksi kaiverrettu Love Locks™ -lemmenlukko. Lemmenlukko on romanttinen lahja joka kruunaa tunteikkaan illan.

Katso jälleenmyyjät täältä.


Vielä ehtii...

Harvinainen ja helposti muistettava päivämäärä on kohta täällä. Joulukuun 12. päivä on tämän vuosisadan viimeinen kolmen saman numeron päivämäärä. Onneksi vielä on aikaa suunnitella jotain romanttista erityiselle päivälle. 

Lue lisää...

 

 

 


Sekaisin Salosta Lifestyle -messut Salossa

Love Locks™ -lukot ovat mukana Sekaisin Salosta Lifestyle -messuilla 6.-7.10.

Lue lisää...


Love Locks™ -lemmenlukko vuosipäiväksi

Pidempään yhdessä olleet pariskunnat ovat alkaneet hankkia lemmenlukkoja juhlistaessaan yhteistä merkkipäivää.
Aiemmin lemmenlukot miellettiin nuorten ja vastavihittyjen parien tavaksi merkitä ikuinen rakkaus. Nyt myös vanhemmat parit ovat löytäneet lemmenlukon ja luoneet hauskan tavan juhlistaa yhteistä merkkipäivää.
 

Lue lisää ...


Love Locks™ -lukkojen vauhdikas alkuvuosi

Turun häämessut

Love Locks™ -lemmenlukkoja on esitelty tänä vuonna jo kaksilla häämessuilla ja kiinnostus uudenlaista lahjaa kohtaan on ollut suurta. Love Locks™ -osastolla on ollut mahdollisuus kaivertaa itse teksti omaan lemmenlukkoon. Monet ovat tarttuneet tilaisuuteen ja lukkoihin on kaiverrettu nimien ja päivämäärien lisäksi ajankohtaisia, hieman humoristisia hokemia.

Love Locks™ -lukkoihin on mahdollista kaivertaa teksti molemmille puolille lukon runkoa ja tätä mahdollisuutta toiset ovat käyttäneet hyvinkin luovasti. Lukon toiselle puolelle on kaiverrettu nimet ja päivämäärä ja toiselle puolelle huumorisävytteisiä hokemia. Näppärimmät ovat keksineet pienimuotoisia runoja.

 

Katso kuvia erilaisista kaiverruksista ja kiinnityspaikoista kuvagalleriasta

 


Love Locks™ -lukot Turun häämessuilla.

Love Locks-lukkoja kaikki värit

Tervetuloa tutustumaan Love Locks™ -lukkoihin Suomen wanhimpaan häätapahtumaan Turun häämessuille 28.1.-29.1.2012. Messut järjestetään Sokos Hotel Caribiassa ja Love Locks™ -lukot löydät osastolta numero 56. Love Locks -osastolla on mahdollista kaivertaa itse oma yksilöllinen lemmenlukko.

 

 

 


Romanttinen Joululahja

Anna tänä  jouluna uudenlainen romanttinen joululahja. Tyylikkäästi kaiverretulla Love Locks™ -lemmenlukolla yllätät rakkaasi. Romanttisen illan kruunaa kävely pimenevässä talvi-illassa yhteisten muistojen täyttämälle paikalle, jossa voitte sinetöidä oman onnenne rakkauden tunnuksin kaiverretulla lemmenlukolla. 

Katso lähin jälleenmyyjäsi täältä >>


Iina ja Masa valitsivat lemmenlukkoonsa laserkaiverruksen.

Iinan ja Masan valitsema lemmenlukko on vaaleanpunainen Love Locks™ -lukko, johon tehtiin tyylikäs kaiverrus laserilla.

Iinan ja Masan kaiverrus Love Locks -lemmenlukkoon.Laserkaiverrus on erittäin tarkkaa ja mahdollistaa monimutkaisetkin kuviot ja jälki on tasaisempi kuin mekaanisessa kaiverruksessa. Laserilla pystytään kopioimaan koneelle syötettyä grafiikkaa tai kuvia lukon pinnalle.

Mekaanisessa kaiverruksessa lukkoon saadaan syvempi hieman rosoisemman vaikutelman antava jälki. Toiset pitävät nimenomaan mekaanisen kaiverruksen rosoisesta, käsityönä tehdyn näköisestä jäljestä. Toiset taas suosivat laserin mahdollistamia tarkkoja yksityiskohtaisia kaiverruksia.
Alumiinirunkoisesta värikkääksi anodisoidusta Love Locks™ –lemmenlukosta kaiverrus erottuu hyvin. Rungon harmaa alumiini ja värikäs pinta luovat kaiverrettaessa vahvan kontrastin, jolloin kaiverrus erottuu selkeästi, tehtiin se sitten mekaanisesti tai laserilla.


Love Locks™ -lemmenlukot ovat saapuneet kauppoihin

Viimein on saatavissa eri värivaihtoehtoja ja riittävän kaiverrustilan tarjoavia lemmenlukkoja. Love Locks™ -lemmenlukoissa on kaksi tasaista, täysin tyhjää sivua, joihin mahtuu kaivertamaan pidemmänkin rakkauden tunnustuksen. Love Locks™ -lemmenlukko on romanttinen lahjavaihtoehto rakastuneille pareille tai omalle puolisolle yhteisenä merkkipäivänä.

Love Locks™ -lukoissa on kiinnitetty erityistä huomiota riittävään kaiverrus pinta-alaan. Materiaali ja valmistusmenetelmissä on valittu vaihtoehtoja, jotka takaavat lukon säilymisen pitkään näyttävän näköisenä. Uusia värikkäitä Love Locks™ -lemmenlukkoja voi ostaa kaikista hyvin varustelluista koru- ja kultasepän liikkeistä kautta maan.

Tutustu Love Locks™ -lukkoihin tästä >>


Lemmenlukot messuilla

Love Locks-lemmenlukot GSW-messuilla

Love Locks™ -lemmenlukot esiteltiin yleisölle Helsingin Messukeskuksessa 21.-23.10.2011. Lemmenlukot olivat Gold Silver Watch-messuilla. Kiitos kaikille kävijöille. 

Lue lisää messuista täältä >>