Ajankohtaista

pariskunnat juhlistavat merkkipäivää lemmenlukolla

26.6.2012

Pidempään yhdessä olleet pariskunnat ovat alkaneet hankkia lemmenlukkoja juhlistaessaan yhteistä merkkipäivää.


Aiemmin lemmenlukot miellettiin nuorten ja vastavihittyjen parien tavaksi merkitä ikuinen rakkaus. Nyt myös vanhemmat parit ovat löytäneet lemmenlukon ja luoneet hauskan tavan juhlistaa yhteistä merkkipäivää.


Useat pariskunnat ovat hankkineet lemmenlukon kun ovat juhlistaneet pitkää yhteistä taivalta. Lemmenlukkoon on kaiverrettu pariskunnan nimet, päivämäärä ja toiselle puolelle lukkoa vietetyn hääpäivän vuosimäärä esim. 40 v. hääpäivä. Toiset ovat kiinnittäneet lukon kotikaupunkinsa siltaan ja jotkut ovat tehneet matkan joko samaan kohteeseen jonne häämatka aikanaan suuntautui tai satunnaisesti valittuun kohteeseen. Määränpäässä parit ovat kiinnittäneet lukon paikalliseen tunnettuun lukkojen kiinnityspaikkaan tai itselle merkitykselliseen paikkaan.


Monet uudetkin hääparit ovat kiinnittäneet lukon häämatkallaan ja aikovat joskus tehdä matkan samaan kohteeseen ja tarkastaa vieläkö lukko on paikallaan. Jotkut ovat miettineet asiaa jo niin pitkälle, että olisi hauskaa jos omat lapset ja lastenlapset voivat käydä katsomassa minne mummo ja vaari ovat lukon kiinnittäneet ja laittaisivat oman lukkonsa samaan paikkaan.